BGWebCounter

Всички новини

|

Автоновини

|

Спорт

|

Изложения

|

На път

|

Тунинг

|

Момиче на деня

|

Еко-ауто

|

Застраховане

|

Любопитно

|

Кола на месеца

|

Крими

|

Други

|

Експанзия на Vilner в Китай


Експанзия на Vilner в Китай

Официалното представителство на арт студиото в Пекин отвори врати. Ателието е потресаващо


Първото Vilner ателие, извън пределите на родината ни, е вече факт и повод за общонационална гордост. Защото Art Studio Vilner - Пекин e готово да остави траен отпечатък в световната култура на автомобилната и мотоциклетна персонализация. То е възможност не само за разширяване на бизнеса като такъв, а и за обогатяване на стиловия мироглед и разнообразие на марката, като цяло.

Разгънатата площ на работилницата е 1,4 декара, в това число и специалната арт секция, както и шоурумът за четири автомобила. Обстановката е изпипана в потресаващи детайли, като в нея творят общо 23 души. В ателието няма абсолютно нищо случайно. От фамозната масата в офиса, изработена от все едно органично свързани дърво и стъкло, през кубичните витрини за Vilner аксесоарите, които са поставени на стълбове от пресовани автомобили. Да, поставките представляват компресирани до плътни блокове коли. Дамска чанта с педантично извезана на ръка кожа, в съседство с ръчно изрисувана мотоциклетна каска, достойни за художествена галерия. Арт до последния детайл.

Далеч неслучайно е и мястото на което е разположено представителството на Vilner – Your stile inside. То се намира в непосредствена близост до огромен автомобилен комплекс, в чийто състав влизат изложбените зали на световни марки от бранша, като Brabus и Mansory. Едновременно с това сградата е позиционирана леко встрани, заради вдъхновяващата атмосфера и работното спокойствие на прилежащата гора.

Уникалната атмосфера на мястото дава среща на ноу-хауто на Vilner, с древни китайки техники и течения, от които се раждат подвижни произведения на изкуството. Явен пример за това е един от първите завършени проекти на филиала - мотоциклетът Harley-Davidson. Машината е ръчно изрисувана в китайски стил, работа отнела на майстора няколкостотин човекочаса. Резервоарът е получил шапка със златен обков, а главите на болтовете са покрити с гилзи от благороден метал. Детайлите на мотора са изумителни и подлежат на отделен материал, който ще подготвим и разпространим в близко бъдеще.

С прерязването на лентата от самия Атанас Вилнер, Art Studio Vilner – Пекин вече бе готово с четири проекта. Мотоциклетът, Mercedes-Benz SL, MINI Cooper Cabrio, както и Jaguar XJ, който бе получен от първия клиент на церемонията по откриването. Стойността на изработката на британската лимузина е 200 000 юана (над 28 хил. евро, без самия автомобил), като колата е издържана със смелата интериорна комбинация от млечно синьо и кафяво.

Организацията и реализацията на самата церемония също изуми гостите. Близо сто представители на местните медии, заедно с хора от автомобилния бранш и арт средите, присъстваха на своеобразния балкански фестивал, съпроводен с народни танци и типично български подаръци, представляващи мускалчета с розова вода. Истински повод за национална гордост, който за съжаление не бе уважен от г-н Пламен Шукюрлиев, посланикът на България в Пекин, който също присъстваше в списъка с поканените.

Art Studio Vilner - Пекин вече функционира официално с пълна сила и е само част от началото на експанзията на марката. С него двойното „V” тепърва започва да обикаля световните пазари, като за догодина е планирано прерязване на лента в Шанхай, следвано от откривания в Хонконг и Гуанджоу.


Източник: www.vilner.eu

Митнически склад от ДИНЕЛ ООД Онлайн бизнес справочник Портал за автомобили, новини, обяви и всичко свързано с автомобилите

Пътна Помощ